Bu Blogda Ara

12 Mart 2016 Cumartesi

Haşhaşlı Katmer

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı instant maya 
  • 1 su bardağı ılık su bir çay kaşığı tuz
  •  2 çay kaşığı toz şeker
  •  alabildiği kadar un
  •  1 çay bardağı ezilmiş Haşhaş 
  • iki üç çorba kaşığı sıvı yağ



Yapılışı

  • Derin bir kaba ılık su Instant Maya tuz ve şekeri koyup Beş dakika kadar bekleyip mayanın aktive olmasını sağlıyoruz
  •  sonra üzerine alabildiği kadar un  döküp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için ılık bir yerde üstü kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz 
  • 10 15 dakika kadar sonra dinlendirdiğimiz hamuru bezelere ayırıyoruz bezeyi açıp üzerine Haşhaş ezmesini ve sıvı yağı gezdiriyoruz 
  • Açtığımız hamuru rulo yapıp ruloyu da kendi etrafında döndürüyoruz 
  • Katmerler  bu şekilde 10 dakika kadar dinleniyor
  •  10 dakika sonra tavanın altını açıyoruz bu arada dinlendirdiğimiz bazlamaları oklava ile hafifçe açıyoruz tavada alt üst ederek pişiriyoruz
  •  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder