Haşhaşlı Katmer
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 su bardağı ılık su bir çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- alabildiği kadar un
- 1 çay bardağı ezilmiş Haşhaş
- iki üç çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Derin bir kaba ılık su Instant Maya tuz ve şekeri koyup Beş dakika kadar bekleyip mayanın aktive olmasını sağlıyoruz
- sonra üzerine alabildiği kadar un döküp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun mayalanması için ılık bir yerde üstü kapalı bir şekilde dinlendiriyoruz
- 10 15 dakika kadar sonra dinlendirdiğimiz hamuru bezelere ayırıyoruz bezeyi açıp üzerine Haşhaş ezmesini ve sıvı yağı gezdiriyoruz
- Açtığımız hamuru rulo yapıp ruloyu da kendi etrafında döndürüyoruz
- Katmerler bu şekilde 10 dakika kadar dinleniyor
- 10 dakika sonra tavanın altını açıyoruz bu arada dinlendirdiğimiz bazlamaları oklava ile hafifçe açıyoruz tavada alt üst ederek pişiriyoruz
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder