- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 sivri biber
- 1 baş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- yarım çorba kaşığı domates salçası
- yarım çorba kaşığı biber salçası
- sıvı yağ
- Tuz, Karabiber ,kişniş, kimyon
- tavuk ( istediğiniz kısımlarını kullanabilirsiniz)
- limon
- Tavuk suyu
- 1 çay bardağı pirinç
- İsteğe bağlı zencefil
Yapılışı
- Soğanı ve biberi küp küp doğruyoruz
- Sıvı yağ ile birlikte tenceremizde pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan ve biberin üzerine salçaları koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha önceden haşlayıp didiklediğimiz tavukları ekliyoruz
- Pirinç ve Tavuk suyunu ekleyerek çorbamızı pişirmeye başlıyoruz.
- Pirinçler piştikten sonra baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.
- Altını kapatmaya yakın doğradığımız maydanoz ve ezdiğiniz sarımsakları ve zencefili ekleyip çorbamızı tamamlıyoruz
- Arzu ederler üzerine limon sıkabilir?
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder