MALZEMELER
1. 1 litre su
2. 2.5 kaşık çankırk kaya tuzu
3. 1 çay bardağı ev yapımı yoğurt veya kefir suyu (Süzme yoğurt yaparken altında kalan su)
4. 8-10 adet Asma yaprağı
5. Tane karabiber
6. 1 baş yerli sarımsak (Kastamonu )
7. Maydanoz
8. Kavanozu dolduracak kadar kornişon
YAPILIŞI
1 litre suyu kaynatıp tuzu içinde eritip soğutuyoruz.
Soğuyan suyumuza probiyotik yoğurt veya kefir suyunu ekliyoruz kavanozlarmızı yıkayıp En altına önce asma yaprağı ,maydanoz ,Karabiber ve sarımsağı ekliyoruz üzerine yıkadığımız kornişonları delerek yerleştiriyoruz En üste tekrar asma yaprağı kapatıp hazırladığımız turşu suyunu içine döküyoruz
Kavanozların ağzını kapatıp bir tepsi üzerinde oda sıcaklığında10 gün bekliyoruz. Bu arada fermantasyon sırasında ufak taşmalar olabilir. 10 gün sonra buzdolabına kaldırıp istediğimiz zaman tüketiyoruz.
AFİYET OLSUN
Harika tarif 👍🏻
YanıtlaSilTeşekkür ederim ��
Sil