Buğday şırası B vitamini açısından çok zengin, bağışıklığı arttırmak için mükemmel ama kokusu berbat bir içecek. Ama çok faydalı olduğu için mecbur arada içilmeli.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı aşurelik buğday.
su
YAPILIŞI
Kavanozumuza buğdayımızı ve musluk suyumuzu alıyoruz.
Üzerine gazlıbezimizi kapatıp 1 gün bekliyoruz.
ertesi gün kavanozdaki suyu süzüp döküyoruz.
altta kalan buğdayın üzerine yine su alıyoruz.Bir gün daha bekletiyoruz.
2. gün fermante olan buğday şırasını içebilirsiniz.
altta kalan buğdayın üzerine tekrar su çekip bir gün bekletip bir defa daha bu suyu kullanabilirsiniz.
ilaç niyetine
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder