Bu Blogda Ara

29 Ekim 2015 Perşembe

ELMA SİRKESİ


MALZEMELER


  • 10 Tane elmanın kabuğu ve koçanı
  • 1 çay bardağı nohut.
  • 1 çay bardağı bulgur.
  • 1 çay kaşığı bal (varsa)
YAPILIŞI

  • 5 Litrelik kavanozumuzun altına nohut ve bulgurumuzu koyuyoruz.
  • elmaları ekliyoruz.
  • Üzerine kavanozu 3 parmak kalana kadar su ile dolduruyoruz
  • Varsa bal ekliyoruz.
  • Karıştırıp üzerini iki katlı gazlıbez ile örtüp lastik ile sabitliyoruz.
  • ilk birkaç gün arada karıştırıyoruz, fermantasyon başlayınca 2- 3 güne bir suyun yüzeyine çıkan meyve varsa kaşıkla aşağı iterek ıslanmasını sağlıyoruz.(böyle olunca küflenme olmuyor.)
  • 20 gün sonra içindeki parçaları süzerek tekrar örtüsünü örterek 20 gün daha fermantasyona devam ediyoruz. 40 gün sonra sirkemizi şişeleyerek kapağığı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
  • Not: Sirkeyi uzun sürede kullanacaksanız.  Zaman zaman birkaç dilim elma ile fermantasyonun desteklenmesi gerekir böylece lezzetli ve keskin bir sirkeye sahip olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder