MALZEMELER
- 10 Tane elmanın kabuğu ve koçanı
- 1 çay bardağı nohut.
- 1 çay bardağı bulgur.
- 1 çay kaşığı bal (varsa)
YAPILIŞI
- 5 Litrelik kavanozumuzun altına nohut ve bulgurumuzu koyuyoruz.
- elmaları ekliyoruz.
- Üzerine kavanozu 3 parmak kalana kadar su ile dolduruyoruz
- Varsa bal ekliyoruz.
- Karıştırıp üzerini iki katlı gazlıbez ile örtüp lastik ile sabitliyoruz.
- ilk birkaç gün arada karıştırıyoruz, fermantasyon başlayınca 2- 3 güne bir suyun yüzeyine çıkan meyve varsa kaşıkla aşağı iterek ıslanmasını sağlıyoruz.(böyle olunca küflenme olmuyor.)
- 20 gün sonra içindeki parçaları süzerek tekrar örtüsünü örterek 20 gün daha fermantasyona devam ediyoruz. 40 gün sonra sirkemizi şişeleyerek kapağığı kapalı bir şekilde serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
- Not: Sirkeyi uzun sürede kullanacaksanız. Zaman zaman birkaç dilim elma ile fermantasyonun desteklenmesi gerekir böylece lezzetli ve keskin bir sirkeye sahip olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder