MALZEMELER
• 3 yumurta
• 1 paket
bitter çikolata
• 1 çorba
kaşığı dolusu kakao
• 1 su
bardağı toz şeker
• 1 çay
bardağı süt
• 1 paket
kabartma tozu
• 1 paket
vanilya
• 1 çay
bardağı sıvı yağ
• alabildiği
kadar un
YAPILIŞI
• Bir
kaseye yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz
• Ayrı bir
kaseyi içinde su kaynayan başka bir kabın üzerine yerleştirip çikolataları
kırarak kaseye alıyoruz,kasenin içine sıvı yağ ve kakaoyu da ekleyip yavaş
yavaş çikolataları eritip karıştırıyoruz.
• yumurtalar
iyice karışınca içine toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
• sonra
sütü ekliyoruz
• sonra
çikolatalı karışımımızı ekliyoruz.
• iyice
karışınca kabartma tozu ve vanilyayı unla aynı zamanda ekleyip
karıştırıyoruz.(Burda önemli olan şey unu koyduktan sonra fazlaca çırpmamak bir
diğeri ise normal keke göre karışımın biraz daha sulu olması gerekiyor.
• browninin
başka bir özelliği de çok az pişmesi .180 derecelik fırında 15-17 dakikadan fazla pişmemeli içi biraz
hamur kalmalı (puding gibi).
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder