EKŞİ MAYA İLE YAPILAN ORGANİK EV EKMEĞİM
MALZEMELER
1. 1-1/4
Bardak ekşi maya
2. 3 Bardak
un
3. tuz ve 1
fiske şeker
4. yeteri
kadar su
YAPILIŞI
Malzemeler bir kapta yoğurularak üzeri kapatılarak
mayalanır. 2 saat sonra kabaran hamur tekrar yoğurulur ve şekillendirilir .
Üzeri bir bıçak yardımıyla çizilir (bu ekmeğin kontrollü bir şekilde
kabarmasını sağlıyor) ekmeğin üzeri bir poşetle örtülür ve üzerine önce bir kap
ters çevrilerek konur, sonra kabın üzeri kalın örtülerle örtülür , ekmek sabaha
kadar mayalanır.
Sabah fırın 220 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dakika ,
sonra fırının ısısını 200 dereceye düşürerek 25 dakika daha pişirdim.ben
ekmeğimi 60-60 seramik karoların arka yüzeyini kullanarak pişirdim öneririm
pizza taşında pişirmiş gibi oluyorsunuz.
Not:Ekmek fırında pişerken fırının en altına metal bir tas
içinde kaynar su koyun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder