DEMİR TATLISI
MALZEMELER
1 YUMURTA
1 ÇAY
BARDAĞINDAN BİRAZ AZ YOĞURT
1 TATLI
KAŞIĞI KABARTMA TOZU
ALDIĞI
KADAR UN
ÇOK AZ
TUZ
ŞERBETİ İÇİN
1 SU
BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU
BARDAĞI SU
1 ÇUBUK
TARÇIN
YAPILIŞI
Hamur
malzemelerini karıştırarak koyu ayran kıvamında cıvık bir hamur hazırlıyoruz.
Bu arada
su , şeker ve tarçın çubuğu kaynatılarak tatlının şerbeti hazırlanıp soğutulur.
Derin ve
küçük bir tencerede(varsa sütlük veya büyük boy cezvede olur)bolca yağ
kızdırılır demir tatlısı aparatı bu yağa bırakılmış halde yağ kızdırılır
(aparatın yağla birlikte ısıtılması çok önemli yoksa aparat hamuru tutmaz.
Aparatı
kızgın yağdan çıkararak hamurumuza batırıyoruz (üst kısmını kaplamayacak kadar.
Zaman
kaybetmeden tekrar kızgın yağa atıyoruz.
Bir süre
sunra çatalımızın yardımı ile hamuru demirden kurtarıyoruz.
Kızaran
hamurları soğuk şerbete atıyoruz.ve servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder