KUM KEKİ
Kum keki aslında bir pişirme tekniğidir.Geçen gün
arkadaşlarla konuşurken eskiden annelerimizin kek yaparken özel kek tencereleri
kullandığından bahsettik . Tencerenin altına da kül konulduğunu söylediler. Eve
gelince bu tekniği denemem gerektiğini düşündüm. Tekniğin amacı ocağın harlı
ateşini dağıtabilmek ben bunun için kül yerine kum kullandım. Ortası delik kek
eski kek kalıplarından da yoktu bende normal kek kalıbı kullandım . Üzerine de
tencere kapağı koydum.Baştan anlatırsak eski bir tepsiye yıkanmış ve süzülmüş
kum koyarak ocağa alıyoruz bunu daha hijyenik bir ortamda kek yapabilmemiz için
yapıyoruz.kum tamamen kuruyana kadar ısıtıyoruz. Bu arada istediğimiz kek
hamurunu hazırlayarak ısıtılmış kumun üzerine tepsimizi koyuyoruz ( tepsiyi çok
doldurmuyoruz çünkü kekimiz kabaracak) kısık ateşte 50 dakika kadar pişiriyoruz
sonra altını kapatıp hiç karışmadan dinlendiriyoruz.
Aynı teknikle evde güveçte yapabiliriz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder