- 1 kg patlıcan
Bir kilogram kırmızı biber
2 kilogram domates
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
yarım fincan sirke
bir çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
biber ve patlıcanları közlüyoruz sonra kabuklarını soyuyoruz, küçük küçük doğruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyuyoruz, küçük küçük doğrayıp ayrı bir tencerede sıvıyağ yardımıyla kavurmaya başlıyoruz.

Yeşil biberleri küp küp doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz
Pişen domateslere biber ve patlıcanları ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz, tuzunu sirkesini (Ben pirinç sirkesi kullandım ama siz diğer sirkeleri de kullanabilirsiniz) şekerini ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
Boza kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Sıcakken 250 gramlık kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz. Kahvaltılık sosumuz hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder