Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

KARIŞIK TAHILLI YAĞLI EKMEK


KARIŞIK TAHILLI YAĞLI EKMEK

MALZEMELER
             1 çay bardağı çavdar unu
             1 çay bardağı yulaf unu
             1 çay bardağı tam buğday unu
             1 çay bardağı beyaz un
             1 % 70 yağlı margarin ( hamurişi olanlardan)
             Susam
             1 yumurta
             tuz
             1 paket instant maya
             1 tatlı kaşığı toz şeker
             aldığı kadar ılık su
YAPILIŞI
             Bütün unlar tuz, maya ve şeker harmanlanır ve ortasına bir havuz açılır.
             Azar azar ılık su yedirilerek bir kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
             Derin bir kaba konulan hamurun ağzı kapatılarak 1 -2 saat mayalandıralım.
             mayalanan hamuru tezgahta biraz açıp ortasına yarım margarini ezerek koyuyoruz.
             hamuru dört etrafından üstüste katlayıp 20 dakika daha mayalıyoruz.
             20 dakika sonra aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz.
             Tepsiye alıp üzerine çırpılmış yumurta sürüp susamla süslüyoruz.
             20 dakika da tepside mayalanan ekmeği 200 derecelik fırında önce 20 dakika, sonra ısıyı 180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişiriyoruz.
            
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder