KARIŞIK TAHILLI YAĞLI EKMEK
MALZEMELER
1 çay
bardağı çavdar unu
1 çay
bardağı yulaf unu
1 çay
bardağı tam buğday unu
1 çay
bardağı beyaz un
1 % 70
yağlı margarin ( hamurişi olanlardan)
Susam
1 yumurta
tuz
1 paket
instant maya
1 tatlı
kaşığı toz şeker
aldığı
kadar ılık su
YAPILIŞI
Bütün
unlar tuz, maya ve şeker harmanlanır ve ortasına bir havuz açılır.
Azar azar
ılık su yedirilerek bir kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
Derin bir
kaba konulan hamurun ağzı kapatılarak 1 -2 saat mayalandıralım.
mayalanan
hamuru tezgahta biraz açıp ortasına yarım margarini ezerek koyuyoruz.
hamuru
dört etrafından üstüste katlayıp 20 dakika daha mayalıyoruz.
20 dakika
sonra aynı işlemi bir daha tekrarlıyoruz.
Tepsiye
alıp üzerine çırpılmış yumurta sürüp susamla süslüyoruz.
20 dakika
da tepside mayalanan ekmeği 200 derecelik fırında önce 20 dakika, sonra ısıyı
180 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder