Malzemeler Çiğ köftelik bulgur bir paket tavuk ciğeri Kara Reyhan 2 adet soğan kimyon kişniş Tuz karabiber tuz
- Tavuk ciğerlerini temizleyip blenderdan geçiriyoruz (Yağlarını)
- . Karışımı ve kuru soğanları, baharatları ekliyoruz tekrar blenderdan geçiriyoruz.
- Üzerine alabildiği kadar bulguru yavaş yavaş ekliyoruz.( Karışım ilk anda yoğurt kıvamında olacak, daha sonra bulgur karışımı çektikçe çiğ köfte kıvamına gelecektir)
- Bir saat kadar yoğrulmuş hamuru dinlendiriyoruz.
- Sonra elimizle disk şekli verip ortasına parmağımızla bir çukur açıyoruz.
- Hazırladığımız taplamaları tuzlu kaynar su içerisinde 15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Süzgece alıyoruz.
- Ayrı bir kapta tereyağı , sıvıyağı kişniş ve kimyonu kızartıyoruz
- .Taplamalarının üzerine döküyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder