Bu Blogda Ara

26 Ekim 2016 Çarşamba

CİĞER TAPLAMASI


Malzemeler Çiğ köftelik bulgur bir paket tavuk ciğeri Kara Reyhan 2 adet soğan kimyon kişniş Tuz karabiber tuz

  • Tavuk ciğerlerini  temizleyip blenderdan geçiriyoruz (Yağlarını)
  • . Karışımı  ve kuru soğanları, baharatları ekliyoruz tekrar blenderdan geçiriyoruz.
  •  Üzerine alabildiği kadar bulguru yavaş yavaş ekliyoruz.( Karışım ilk anda yoğurt kıvamında olacak, daha sonra bulgur karışımı çektikçe çiğ köfte kıvamına gelecektir)
  •  Bir saat kadar yoğrulmuş hamuru dinlendiriyoruz.
  •   Sonra elimizle disk şekli verip ortasına parmağımızla bir çukur açıyoruz.
  •  Hazırladığımız taplamaları tuzlu kaynar su içerisinde 15 dakika kadar haşlıyoruz.
  •  Süzgece alıyoruz.
  •  Ayrı bir kapta tereyağı , sıvıyağı  kişniş ve kimyonu kızartıyoruz
  • .Taplamalarının üzerine döküyoruz 


Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder