Malzemeler
- 50 adet kabak çiçeği
- 4 adet kuru soğan
- 1 demet dereotu
- Yarım demet nane
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber kişniş
- Tuz
- 2 Su bardağı pirinç
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Bir avuç tatlı badem
- Bir avuç kuş üzümü

Yapılışı
- Bademleri cezvede az su ile 2- 3 dakika kadar haşlıyoruz.
- Bademleri soğuk suya alıp elmizle kabuklarını soyuyoruz.
- Bademleri bıçakla 2-3 parçaya bölüyoruz.
- Derin bir tavada zeytinyağında önce bademleri(sararana kadar) sonra da kuş üzümünü kızartıyoruz.(Kuş üzümünü atar atmaz tavanın altını kapatıyoruz.)
- Yağdan süzerek bademleri alıyoruz.
- Soğanları küp küp doğruyoruz
- Aynı yağda soğanları kavuruyoruz
- Pirinci ve baharatlarını (şeker ve tuz dahil).ekliyoruz
- 1 Su bardağı sıcak su ile pişiriyoruz.(Tam olarak pişmeyecek yarı pişmiş olsun.)demlendiriyoruz
- Yıkanmış kabak çiçeklerini soğumuş dolma içi ile dolduruyoruz.
- Geniş bir tencereye çiçekler üste bakacak şekilde diziyoruz.
- Üzerine birkaç dilim limon koyuyoruz.
- Dolmaları üzerini örtecek bir tabakla kapatıyoruz.1 bardak sıcak suyu tencerenin yanından boşaltarak dolmalarımızı pişirmeye başlıyoruz.
- Dolmaları kontrollü pişirmemiz lazım suyunu çektiğinde hala pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.
- Tencerenin altını kapadıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder