Bu Blogda Ara

27 Ekim 2016 Perşembe

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI



Malzemeler 


  • 50 adet kabak çiçeği 
  • 4 adet kuru soğan 
  • 1 demet dereotu
  •  Yarım demet nane
  •  Yarım demet maydanoz
  •  Karabiber kişniş 
  • Tuz
  •  2 Su bardağı pirinç 
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  •  Bir avuç tatlı badem
  •  Bir avuç kuş üzümü




Yapılışı


  • Bademleri cezvede az su ile 2- 3 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Bademleri soğuk suya alıp elmizle kabuklarını soyuyoruz.
  • Bademleri bıçakla 2-3 parçaya bölüyoruz.
  • Derin bir tavada zeytinyağında önce bademleri(sararana kadar) sonra da kuş üzümünü kızartıyoruz.(Kuş üzümünü atar atmaz tavanın altını kapatıyoruz.)


  • Yağdan süzerek bademleri alıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğruyoruz
  • Aynı yağda soğanları kavuruyoruz
  • Pirinci ve baharatlarını (şeker ve tuz dahil).ekliyoruz
  •  1 Su bardağı sıcak su ile pişiriyoruz.(Tam olarak pişmeyecek yarı pişmiş olsun.)demlendiriyoruz


  • Yıkanmış kabak çiçeklerini soğumuş dolma içi ile dolduruyoruz.
  • Geniş bir tencereye çiçekler üste bakacak şekilde diziyoruz.
  • Üzerine birkaç dilim limon koyuyoruz.
  • Dolmaları üzerini örtecek bir tabakla kapatıyoruz.1 bardak sıcak suyu tencerenin yanından boşaltarak dolmalarımızı pişirmeye başlıyoruz.
  • Dolmaları kontrollü pişirmemiz lazım suyunu çektiğinde hala pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyebiliriz.
  • Tencerenin altını kapadıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder