Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

MUMBAR,(BUMBAR ) DOLMASI



MALZEMELER

  • 2 Adet mumbar (kuzu ince bağırsağı)
  • 1 Büyük boy kuru  soğan
  • 2 çorba kaşığı kara reyhan
  • 1 Çorba kaşığı kuru nane
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz.
  • 1'er  çorba kaşığı kişniş, kimyon, toz kırmızı biber.
  • 1'er  çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • 200 gr kıyma (isteğe bağlı)
  • 2 Su bardağı pirinç

YAPILIŞI


  • Önce mumbarlarımızı temizliyoruz. Sakatatçıdan yarı temizlenmiş olarak alıyoruz mumbarımızı. Eve gelince içi buzlu su dolu bir kaba mumbarlarımızı bırakıp bi 10 dakika üzerindeki yağların donması için zaman tanıyoruz.
  • 10 Dakika sonra kesme panomuzun da yardımı ile mumbarların üstündeki yağları temizliyoruz. (Bazı insanlar bu yağları özellikle tüketmek istiyor ama ben bütün yağlarını almayı tercih ediyorum.)
  • Yağları alınan mumbarları bir süzgece alıp üzerine karbonat ve tuz döküp elimizle yoğurup  duruluyoruz.
  • Sonra mumbarları tersine çeviriyoruz.(ben çin çubuğu (chopstic) vardı onu kullandım . Siz parmaklarınızla da ters çevirebilirsiniz.) ve tuz ve karbonatla yoğurup duruluyoruz ve tekrar ters çeviriyoruz. Süzülmesini bekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta kalan malzemelerimizle bir dolma içi hazırlıyoruz.
  • Kuru soğanlarımızı küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  • Hazırladığımız dolma içini parmaklarımızı kullanarak mumbarların içini dolduruyoruz.             ( Mumbarlar ince ise parmaklarımızla dolduramayabiliriz o zaman  kabak oyacağından yardım alabilirsiniz.)

  • Mumbarların hepsini doldurduktan sonra tekrar tuzla ovup bir daha sudan geçirip tenceremize yerleştiriyoruz. 
  • Üzerine 3 su bardağı karnar su koyup düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakika - 1 saat kadar kontrollü pişiriyoruz. 
  • Sıcakken servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder