MUMBAR,(BUMBAR ) DOLMASI
MALZEMELER
- 2 Adet mumbar (kuzu ince bağırsağı)
- 1 Büyük boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı kara reyhan
- 1 Çorba kaşığı kuru nane
- 1 Tatlı kaşığı karabiber
- Damak tadınıza göre tuz.
- 1'er çorba kaşığı kişniş, kimyon, toz kırmızı biber.
- 1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 200 gr kıyma (isteğe bağlı)
- 2 Su bardağı pirinç
YAPILIŞI

- Önce mumbarlarımızı temizliyoruz. Sakatatçıdan yarı temizlenmiş olarak alıyoruz mumbarımızı. Eve gelince içi buzlu su dolu bir kaba mumbarlarımızı bırakıp bi 10 dakika üzerindeki yağların donması için zaman tanıyoruz.
- 10 Dakika sonra kesme panomuzun da yardımı ile mumbarların üstündeki yağları temizliyoruz. (Bazı insanlar bu yağları özellikle tüketmek istiyor ama ben bütün yağlarını almayı tercih ediyorum.)
- Yağları alınan mumbarları bir süzgece alıp üzerine karbonat ve tuz döküp elimizle yoğurup duruluyoruz.
- Sonra mumbarları tersine çeviriyoruz.(ben çin çubuğu (chopstic) vardı onu kullandım . Siz parmaklarınızla da ters çevirebilirsiniz.) ve tuz ve karbonatla yoğurup duruluyoruz ve tekrar ters çeviriyoruz. Süzülmesini bekliyoruz.
- Ayrı bir kapta kalan malzemelerimizle bir dolma içi hazırlıyoruz.
- Kuru soğanlarımızı küp küp doğrayıp ekliyoruz.
- Hazırladığımız dolma içini parmaklarımızı kullanarak mumbarların içini dolduruyoruz. ( Mumbarlar ince ise parmaklarımızla dolduramayabiliriz o zaman kabak oyacağından yardım alabilirsiniz.)


- Mumbarların hepsini doldurduktan sonra tekrar tuzla ovup bir daha sudan geçirip tenceremize yerleştiriyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı karnar su koyup düdüklü tencerede yaklaşık 45 dakika - 1 saat kadar kontrollü pişiriyoruz.
- Sıcakken servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder