Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

ŞALGAM SUYU

MALZEMELER

  • 2 Çorba kaşığı iri bulgur
  • 2 çorba kaşığı kuru nohut
  • 1 dilim bayat ekmek.
  • 1- 1,5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 kg Şalgam havucu (siyah havuç)
  • 1 adet şalgam turpu
  • Yeteri kadar su
  • İsteyen acı süs biberi de koyabilir.

YAPILIŞI

  • Bir tülbent veya birkaç kaqt gazlı bezin içine bulgur, ekmek  ve nohut konarak ağzı bağlanır. (Farklı malzemeler kullanarak mayalayan farklı tarifler de var ama ben bu şekilde mayaladım ve lezzeti güzel oldu)
  • 5 Litrelik cam bir kavanozun altına hazırladığımız torbayı ve tuzumuzu koyuyoruz.













  • Şalgam turbumuzu dilimleyip koyuyoruz.

  • Siyah havuçlarımızı yıkayıp uzunlamasına ikiye bölüp kavanozumuza yerleştiriyoruz.
  • Son olarak kavanozun 1 parmak aşağısına kadar su ile doldurup kapağını kapatıyoruz.
  • 12 Gün boyunca oda sıcaklığında fermente olmasını bekliyoruz.
  • 12 Gün sonra koyu renk cam şişelere süzüp tekrar ağzını kapatıyoruz 2-3 gün sonra şalgamımız hazır.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder