MALZEMELER
-Hamur için
1. 1 su bardağı ılık su
2.1 çorba kaşığı instant maya
2. Tuz
3. Aldığı kadar un
-iç malzemesi
1. 250 gr kıyma
2. 1 adet soğan. ( ince doğranmış)
3. 1 kaşık karışık salça
4. Tuz, karabiber, kimyon, kişniş
5. Maydanoz. (İnce kıyılmış)
6. Araları yağlamak için 1 kase sıvı yağ.
YAPILIŞI
Ilık su ve tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanıp üzeri örtülerek en az yarım saat dinlendirilir.
Bu arada ince ince doğranan soğanlar, baharatlar, kıyma ve salça yoğurulur.
hamur küçük bezelere ayrılır önce merdaneyle açılıp fırçayla yağlanır. siz diğer hamurları açarken açtığınız ilk hamur bu arada yağını çeker elinizle kenarlerından çekiştirerek iyice inceltilir.
açılan hamur biraz daha yağlanarak önce rulo yapılır , sonra bu rulo kendi etrafında katmer yapar gibi sarılır. tepsiye yerleştirilirken ücerine bastırarak yassılaştıtılır.
hazırladığımız kıymalı harçtan tepsideki her bezeye bir miktar koyarak tekrar elimizle bastırıp yassılaştırırız.
fırını 180 dereceye ayarlayıp. alt üst aynı anda 40 dk kadar ( fırından fırına değişir.pişene kadar diyelim) pişirilir.
AFİYET OLSUN.
3 pair poker hand - iGaming site 우리카지노 우리카지노 1xbet korean 1xbet korean 7880Best Free Slot Machine Games of 2021 | ThauberBet
YanıtlaSil