- 10 kg domates
- 3 veya 4 yemek kaşığı kaya tuzu (ben çankırı tuzu kullandım)
- birkaç tane derin olmayan tepsi
YAPILIŞI
- Domatesleri yıkayıp iri küpler halinde doğruyoruz
- Büyük bir süzgece koyarak fazla suyunu alıyoruz.
- Tuzunu atıp karıştırıp sabaha kadar tencerede sulanmasını bekliyoruz.
- Ertesi gün rondoyla domatesleri püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ve posasından ayırıyoruz.
- Domates sularını balkonun en fazla güneş alan yerinde tepsilere bölüştürüyoruz.
- Günde birkaç kez karıştırıyoruz.
- 3 veya 4 günün sonunda domateslerimizin suyu buharlaşıp salça haline gelmiş oluyor. (bulunduğunuz iklim şartlarına göre bu süre artabilir.)
- Salçaları altını bolca yağladığımız kavanozumuza aralarında boşluk olmayacak şekilde yerleştiriyoruz.en son üzerine tekrar sıvı yağ döküp kavanozu kapatıp. buzdolabında saklıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder