Bu Blogda Ara

3 Ekim 2017 Salı

GÜNEŞTE KURUTULMUŞ DOMATES SALÇASI


  • 10 kg domates 
  • 3 veya 4 yemek kaşığı kaya tuzu (ben çankırı tuzu kullandım)
  • birkaç tane derin olmayan tepsi
















YAPILIŞI
  • Domatesleri yıkayıp iri küpler halinde doğruyoruz 
  • Büyük bir süzgece koyarak fazla suyunu alıyoruz.
  • Tuzunu atıp karıştırıp sabaha kadar tencerede sulanmasını bekliyoruz. 
  • Ertesi gün rondoyla domatesleri püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ve posasından ayırıyoruz.
  • Domates sularını balkonun en fazla güneş alan yerinde tepsilere bölüştürüyoruz. 
  • Günde birkaç kez karıştırıyoruz.
  • 3 veya 4 günün sonunda domateslerimizin  suyu buharlaşıp salça haline gelmiş oluyor. (bulunduğunuz iklim şartlarına göre bu süre artabilir.)
  • Salçaları altını bolca yağladığımız kavanozumuza aralarında boşluk olmayacak şekilde yerleştiriyoruz.en son üzerine tekrar sıvı yağ döküp kavanozu kapatıp. buzdolabında saklıyoruz. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder