Bu Blogda Ara

25 Ekim 2018 Perşembe

KURU FASULYE KISIRI (GLÜTENSİZ)

MALZEMELER


  1. 2 Su bardağı kuru fasulye ( 1 gece önceden suda ıslatılmış.)
  2. 1 çay bardağı ayçiçek yağı.(ben yarı yarıya zeytin yağı ile karıştırdım)
  3. 1 Çorba kaşığı karışık(domates ve biber)salça.
  4. 2 Adet kuru soğan . (küp küp doğranmış)
  5. 3, 4 Adet yeşil soğan .(doğranmış.)
  6. Yarım demet maydanoz.(doğranmış)
  7. İsteğe bağlı nar ekşisi veya limon suyu
  8. Kişniş, kimyon, karabiber , kırmızı toz biber ve tuz. (damak tadınıza göre ayarlayın)

YAPILIŞI

  • Kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar suda haşlıyoruz. (suya tuz atmıyoruz. Bu fasulyelerin yumuşamasını geciktirir.)
  • Yumuşayan fasulyeleri süzüp büyük ve derin bir kaseye alıyoruz.
  • Bir tavada küp küp doğranmış kuru soğanları ayçiçek yağında karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip bir dakika kadar daha kavuruyoruz.
  • Salça ve soğan karışımının altını kapatıp baharatları ekliyoruz.
  • Salça ve soğan karışımını fasulyelere ilave ediyoruz ve nar ekşisini koyuyoruz.(limon suyu da olabilir)
  • En son yeşil soğan ve maydanozu da ekleyip tekrar harmanlayıp servis tabaklarına alıyoruz.
  • Ben en son tabakların üzerine zeytin yağı gezdirmeyi tercih ediyorum. Yanına salatalık ve domates çok yakışıyor.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder