KURU FASULYE KISIRI (GLÜTENSİZ)
MALZEMELER
- 2 Su bardağı kuru fasulye ( 1 gece önceden suda ıslatılmış.)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı.(ben yarı yarıya zeytin yağı ile karıştırdım)
- 1 Çorba kaşığı karışık(domates ve biber)salça.
- 2 Adet kuru soğan . (küp küp doğranmış)
- 3, 4 Adet yeşil soğan .(doğranmış.)
- Yarım demet maydanoz.(doğranmış)
- İsteğe bağlı nar ekşisi veya limon suyu
- Kişniş, kimyon, karabiber , kırmızı toz biber ve tuz. (damak tadınıza göre ayarlayın)
YAPILIŞI
- Kuru fasulyeleri yumuşayıncaya kadar suda haşlıyoruz. (suya tuz atmıyoruz. Bu fasulyelerin yumuşamasını geciktirir.)
- Yumuşayan fasulyeleri süzüp büyük ve derin bir kaseye alıyoruz.
- Bir tavada küp küp doğranmış kuru soğanları ayçiçek yağında karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip bir dakika kadar daha kavuruyoruz.
- Salça ve soğan karışımının altını kapatıp baharatları ekliyoruz.
- Salça ve soğan karışımını fasulyelere ilave ediyoruz ve nar ekşisini koyuyoruz.(limon suyu da olabilir)
- En son yeşil soğan ve maydanozu da ekleyip tekrar harmanlayıp servis tabaklarına alıyoruz.
- Ben en son tabakların üzerine zeytin yağı gezdirmeyi tercih ediyorum. Yanına salatalık ve domates çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder