OMURİCE HAKKINDA : Çok sağlıklı bir kahvaltılık olduğunu düşünüyorum. hem akşamdan kalan pilavları değerlendirip hem de ortaya çocukların ve gençlerin sevebileceği böyle bir tarifi yapmak bir taşla iki kuş vurmak demek.
MALZEMELER
1 Çay bardağı bezelye
1 orta boy havuç (küp küp doğranmış)
1 orta boy patates (küp küp doğranmış)
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (küp küp doğranmış)
1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
1 ufak kase pirinç pilavı.
1 sarımsak
6 yumurta
Ketçap
Ayçiçek yağı
Not : Malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Ufak bir tencerede önde bezelyeyi 5dk haşlıyoruz
Sonra üzerine havuçları ekliyoruz 5dk daha kaynatıyoruz
En son patatesi de ekleyip 5 dk daha hepsini birlikte haşlayıp süzüyoruz.
Farklı bir tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyarak sırası ile önce soğanları,1 , 2 dk sonra biberleri üzerine ekleyip sebzeleri kavuruyoruz,
Daha sonra kavrulan sebzelerin üzerine haşlayıp süzdüğümüz sebzeleri de atıp 1 dk kadar da bu sebzelerle kavuruyoruz.
Pirinç pilavını ekleyip biraz da onunla kavurup en son 1 diş sarımsağı içine rendeleyip altını kapatıyoruz.
yapışmaz bir tavaya (24- 26 cmlik ) çok az yağ koyup 2 yumurtayı çırparak bir krep gibi pişiriyoruz.
yumurta krebimizi bir tabağa alıp üzerine hazırladığımız içten koyup kenarlarını katlayıp, kat yerleri alta gelecek şekilde kaba bir börek haline getiriyoruz.
üzerini ketçapla süslüyoruz.
bu hazırladığımız malzeme ile 3 adet omurice çıkıyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder