BİBER DOLMASI TURŞUSU
MALZEMELER
- 1 Küçük boy lahana (Küçük küçük doğranmış)
- 1 Kereviz sapı(Küçük küçük doğranmış)
- 3, 4 Havuç (Rendelenmiş)
- Kereviz kökü (Rendelenmiş)
- 2 su bardağı ev yapımı elma sirkesi(benim sirkem tam olgunlaşmadığı için 2 bardak kullandım. Hazır sirke kullanacaksanız 1 bardak yeterli olur)
- 4 Su bardağı su
- 1 Baş sarımsak
- 1 çay bardağı salamura tuzu
- Bağ yaprağı
- 8-10 tane dolmalık biber
YAPILIŞI
- Su , sirke ve sarımsaklar hariç bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve tuz eklenir.
- Lahanaların yumuşaması için 1- 2 saat kadar dinlendirilir.
- Yumuşayan malzeme dolmalık biberlerin içine dolma yapar gibi doldurulur.cam kavanozlara aralarına sarımsak konularak istiflenir.
- bir kapta sirke salatadan kalan su (lahanalar yumuşarken sulanırlar o sudan bahsediyorum)ve su karıştırılır ve kavanozlar bu karışımla doldurulur.
- En üste bağ yaprağı konur ve kavanozlar kapatılır.
- 1 hafta ile 10 gün arasında fermente olması beklenir.
- Turşumuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder