ÇİĞKÖFTE
MALZEMELER
İki su
bardağı çiğköftelik bulgur
1 Çorba
kaşığı domates salçası
1 Çorba
kaşığı biber salçası
2
Haşlanmış orta boy patates (rendenin en ince yerinde rendelenmiş) 100 gr 2 defa
çekilmiş çiğköftelik kıyma.
Yarım su
bardağı isot (pul biberi)bardağın kalanına su doldurup biberleri ıslatıyoruz.
Toz
kişniş
Toz
kimyon
Kara
biber
Tuz
Yeşil
soğan, maydanoz (ince ince doğranmış)
Orta boy
kuru soğan (rendenin en ince yerinde rendelenmiş)
YAPILIŞI
Bulgurumuzu
çiğköfteyi yoğuracağımız kaba alıyoruz.
Üstüne
salçaları, baharatlari, tuz, isot ve kuru soğanı koyup yoğurmaya başlıyoruz.
Biber
koyduğumuz sulu isot emilince her
defasında yarım avucu geçmeyecek şekilde azar azar su vererek bulgurumuzu
şişirmeden yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğköftemiz
birbirini tutmaya başlayıp yumuşayınca arzuya göre patates veya kıymayı ( ben
sağlık açısından patatesliyi tercih
ediyorum) ekleyip yine arada ıslatarak yoğurmaya devam ediyoruz.
Bulgur
iyice yumuşayınca son olarak maydanoz ve soğanını atıp tekrar yoğurup şekil
veriyoruz(şekil verirken elimizi yağlarsak Çiğköftemiz daha geç şişer.
Yanında
ezme salata ve marulla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder