ISPANAKLI MANTI
Malzemeler
- 1 kase kadar çiğ ıspanak yaprağı püresi
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- tuz
- Karabiber
- Alabildiği kadar un
Yapılışı.
- Malzemelerin hepsini karıştırarak sert kıvamda bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.
- 20 dk kadar dinlendirip bezelere ayırıyoruz.
- Bir 10 dakika kadar daha dinlenen hamurumuzu açarak 1,5 - 2 cm lik kareler halinde bölüyoruz sonra içine istediğimiz içi koyuyoruz.(kıyma veya peynir) yufkalarımızın etrafını kapatıyoruz.
- istersek haşlayarak istersek te kızartarak pişiriyoruz. (haşladıktan sonra üzerine biberli yağ dökebilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder