Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

ISPANAKLI MANTI

Malzemeler
  •        1 kase kadar çiğ ıspanak yaprağı püresi
  •        1 yumurta
  •        1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  •         tuz
  •         Karabiber
  •         Alabildiği kadar un

Yapılışı.
  •    Malzemelerin hepsini karıştırarak sert kıvamda bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz. 
  •    20 dk kadar dinlendirip bezelere ayırıyoruz.
  •   Bir 10 dakika kadar daha dinlenen hamurumuzu açarak 1,5 - 2 cm lik kareler halinde bölüyoruz sonra içine istediğimiz içi koyuyoruz.(kıyma veya peynir) yufkalarımızın etrafını kapatıyoruz.
  • istersek haşlayarak istersek te kızartarak pişiriyoruz. (haşladıktan sonra üzerine biberli yağ dökebilirsiniz.)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder