Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI

MALZEMELER
             1,5 Su bardağı irmik
             Su bardağı süt (sıcak olacak)
             1 Su bardağından az toz şeker
             1 Avuç çam fıstığı
             1 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
             Tenceremize çamfıstığını atıp 1 dakika kadar kavuruyoruz
             Üzerine irmiği atıp, arada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
             İrmik açık kahve rengi olunca üzerine sıcak sütü döküyoruz
             Sütü çekmesine yakın toz şekeri l
             İlave edip karıştırıyoruz.
             Altını kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Not: Şekeri en son koyunca irmiğin diriliği kaybolmuyor. Sütü isterseniz kullanmayıp su ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder