İRMİK HELVASI
MALZEMELER
1,5 Su
bardağı irmik
Su
bardağı süt (sıcak olacak)
1 Su
bardağından az toz şeker
1 Avuç
çam fıstığı
1 çay
bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Tenceremize
çamfıstığını atıp 1 dakika kadar kavuruyoruz
Üzerine irmiği
atıp, arada karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.
İrmik
açık kahve rengi olunca üzerine sıcak sütü döküyoruz
Sütü
çekmesine yakın toz şekeri l
İlave
edip karıştırıyoruz.
Altını
kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
Not: Şekeri en son koyunca irmiğin diriliği kaybolmuyor.
Sütü isterseniz kullanmayıp su ile de yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder