MONKEY BREAD
MALZEMELER
1 Su
bardağının 3 parmak aşağısına kadar süt doldurup üzerini su ile tamamlıyoruz
Yarım
paket instant maya
1 yumurta
bir
paketin yarısından az margarin
yarım su
bardağı toz şeker
1 fiske
tuz
Alabildiği
kadar un
ÜST KAPLAMASI İÇİN
1 Kaseden
biraz az toz şeker
1 tatlı
kaşığı tarçın
1 kase
eritilmiş tereyağı veya margarin
YAPILIŞI
Margarinimizi
eritip üzerine un hariç diğer malzemeleri koyarak çırpıyoruz.
Sonra
çırpıcımız yardımı ile karışıma yavaş yavaş unu yediriyoruz.
Çırpıcı
karıştırmayacak kadar yoğun bir hamur olduğunda elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
Hamurumuzun
kulak memesi kıvamından daha yumuşak olması gerekiyor.
Not:Hamuru
ne kadar çok yoğurursak, yoğururken ne kadar çok esnetirsek içindeki gluten o
oranda fazla ortaya çıkar ve güzel bir hamur işimiz olur
Hamurun
üzerini örterek ılık bir yerde (Kabın üztünü bir örtüyle örtebilirsiniz)
mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamur 2
katına çıkınca bir daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
Yağladığımız
ortası delik kek kalıbımızın altına biraz toz şeker , tarçın karışımından
döküyoruz.
böldüğümüz
hamurlardan küçük toplar yapıp bu topları önce yağa sonrada şekerli karışıma
bulayıp gelişigüzel kalıba koyuyoruz.
Hamurlar
bitince kek laıbının üstünü tekrar
örterek tekrar mayalandırıyoruz. (tepsi mayası)
Sonra 180
cº lik fırında 30 dakika, sonra ısıyı 160 cº ya getirip 10 dakika daha pişirip
fırından alıyoruz.
Ekmeğimiz
daha sıcakken kabından ayırmak zorundayız.(Soğursa bi daha da çıkmaz aman
dikkat)
Bu
aşamada dikkatli olun ekmeğin etrafındaki şeker karamelize ve çok sıcak halde
olduğu için eliniz yanmasın. Diğer hamur işlerine göre daha geç soğuyor.(Bütün
parmak uçları yanmış biri olarak söylüyorum dikkat )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder