KRİSTALİZE LİMON TURŞUSU (FAS USULÜ)
MALZEMELER
Büyük boy
kavanoz
kavanozu
dolduracak kadar limon
kaya tuzu
veya salçalık deniz tuzu
zeytinyağı
limon
suyu
YAPILIŞI
Limonları
şekildeki gibi kesip içlerini tuz ile doldurup kavanoza diziyoruz.
kavanoz
tamamen dolunca üzerine sıktığımız limon suyunu ekliyoruz.
kavanozun
ağzına 1 cm kala üzeri zeytinyağı ile tamamlanır.
kavanozun
üzerine buzdolabı poşeti veya streç film geçirilerek hava alması engellenir.
turşumuz
oda sıcaklığında gölgede 40 gün boyunca bekletilip sonra buzdolabına alınır.
Not: bu
turşu direk tüketilebilecek bir turşu değildir. Çeyrek limon yemeklerin içine
konularak raiyasından faydalanılır.
Not 2: bu
turşunun kanser hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Benim yaptığım turşu birkaç
hasta ahpaba dağıtıldı işallah şifa bulurlar.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder