Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

KRİSTALİZE LİMON TURŞUSU



KRİSTALİZE LİMON TURŞUSU (FAS USULÜ)

MALZEMELER
             Büyük boy kavanoz
             kavanozu dolduracak kadar limon
             kaya tuzu veya salçalık deniz tuzu
             zeytinyağı
             limon suyu
YAPILIŞI
             Limonları şekildeki gibi kesip içlerini tuz ile doldurup kavanoza  diziyoruz.
             kavanoz tamamen dolunca üzerine sıktığımız limon suyunu ekliyoruz.
             kavanozun ağzına 1 cm kala üzeri zeytinyağı ile tamamlanır.
             kavanozun üzerine buzdolabı poşeti veya streç film geçirilerek hava alması engellenir.
             turşumuz oda sıcaklığında gölgede 40 gün boyunca bekletilip sonra buzdolabına alınır.
             Not: bu turşu direk tüketilebilecek bir turşu değildir. Çeyrek limon yemeklerin içine konularak raiyasından faydalanılır.
             Not 2: bu turşunun kanser hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Benim yaptığım turşu birkaç hasta ahpaba dağıtıldı işallah şifa bulurlar.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder