Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

KURU PATLICAN DOLMASI


KURU PATLICAN DOLMASI

MALZEMELER
             Kuru patlıcan
             1 su bardağı pirinç
             200 gr kıyma
             1 kuru soğan(küp küp doğranmış)
             1 çarliston biber (küp küp doğranmış)
             Yarım demet maydanoz(doğranmış)
             1 Çorba kaşığı domates salçası,
             1 Çorba kaşığı biber salçası,
             Tuz,
             karabiber
             Kırmızı toz biber.
             Nane
             Sıvı yağ
             Pişirimde kullanmak için
             1 çay bardağı tane sumak
             3 su bardağı su
             Bir tutam tuz
YAPILIŞI
             20 – 25 tane kuru patlıcan yıkanır.
             Patlıcanları 3-4 dakika kadar kaynar suda haşlayıp süzüp soğutuyoruz.
             Soğanlar, maydanoz ve yeşil biber doğranarak karıştırma kabına alınır.
             Üzerine salçalar,baharatlar, kıyma,sıvı yağ ve pirinci ekleyerek karıştırıyoruz.
             Pirinçli karışımı kuru dolmalara doldurup patlıcanları birkaç yerinden çatalla deliyoruz ve tencereye ağızları birbirini kapatacak şekilde diziyoruz.
             tencerenin üzerine varsa dolma taşı yoksa uygun bir büyüklükte tabak kapatıp üzerine 1 porselen kupa dolusu su koyuyoruz. (Suyu ağırlık olarak kullanıyoruz ,dolma taşımız varsa bu ağılığa gerek yok)
             Küçük bir tencere içine 2 bardak suyumuzu ve tane sumağımızı koyup , 1 tutam tuz ile birlikte kaynatıyoruz.(kaynar kaynamaz ocağın altını kapatıp 3- 4 dakika demlendiriyoruz)
             Kaynayan sumak suyumuzu dolmamızın üzerine süzüp dolmamızı en kısık ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz. (Suyu eksildikçe üzerine kaynar su dökerek destekliyoruz.)
             Altını kapatıp 20 dakika kadar demlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder