PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER
6 Adet
yufka
200 gr
pastırma (şerit şerit doğranmış)
400 gr
kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 yumurta
galeta
unu
YAPILIŞI
yufkaları
açıp üst üste koyarız.
Hepsini
birden ortadan ikiye ,sonra her yarım parçayı kendi içinde üçe ayırırız. (Yani
1 yufkadan 6 dilim çıkaracağız)
Her
dilimin alt orta kısmına biraz peynir ve üzerine pastırma koyarak iri sigara
börekleri şeklinde sarıyoruz.
Yufka
üçgenlerimizin uç kısımlarını su ile ıslatıp kapatıyoruz.
Böreklerimizi
önce çırpılmış yumurtaya , sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda çevirerek
kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder