Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2016 Salı

PAÇANGA BÖREĞİ

















PAÇANGA BÖREĞİ

MALZEMELER
             6 Adet yufka
             200 gr pastırma (şerit şerit doğranmış)
             400 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
             3 yumurta
             galeta unu
   
YAPILIŞI
             yufkaları açıp üst üste koyarız.
             Hepsini birden ortadan ikiye ,sonra her yarım parçayı kendi içinde üçe ayırırız. (Yani 1 yufkadan 6 dilim çıkaracağız)
             Her dilimin alt orta kısmına biraz peynir ve üzerine pastırma koyarak iri sigara börekleri şeklinde sarıyoruz.

             Yufka üçgenlerimizin uç kısımlarını su ile ıslatıp kapatıyoruz.
             Böreklerimizi önce çırpılmış yumurtaya , sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz.

 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder