OCAKTA KUMDA PİŞMİŞ KAŞARLI ÇÖREK
MALZEMELER
1. 1,5 Su
bardağı süt
2. Yemek
kaşığı sıvı yağ
3. 1 tatlı
kaşığı tuz
4. 1 Tatlı
kaşığı toz şeker
5. Yarım
paket instant maya
6. 1 kase
dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
1. Sütü
ılıtıyoruz
2. İçine maya,
tuz ve şekeri ekleyip eritiyoruz.
3. Yağ ve
unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
4. Hamurumuzu
2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
5. Bu arada
içine kum bıraktığımız pişirme tepsimizi ısıtıyoruz.
6. Isınan
kumun üzerine göre bir tepsiye çörekleri, içlerine kaşarları koyup ters olacak
şekilde yerleştiriyoruz.
7. Bir 10
dakika kadar tepsi mayasının olmasını bekliyoruz.
8. Sonra
tepsiyi ısınmış kumun üzerine koyup kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 45
dakika kadar pişiriyoruz.
9. Ateşten
aldığımız çöreklerin üzerine yumurta sürüp susam döküyoruz.
10. Sonra
fırının ızgarasını açıp üstü kızarana kadar 5-10 dakika kadar pişiriyoruz.
NOT: Bu şekilde pişirince çok yumuşak bir çörek elde
ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder