BUTİK KURABİYE
MALZEMELER
KURABİYESİ İÇİN
- 250 Gr tuzsuz tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 Paket vanilya
- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu (fazla kabarmalarını istemiyoruz.)
- Yarım çay bardağı nişasta.
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı su
- Aldığı kadar un
SÜSLEME İÇİN
- Beyaz şeker hamuru
- Toz gıda boyası
- Su
- 1 Kaşık nişasta
- 1 Kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI
- Kurabiye için olan malzemeleri (oda sıcaklığında) bir araya getirerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Altına ve üstüne un serperek 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Kurabiye kalıplarımızla keserek tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında kurabiyelerimizi rengi değişene kadar pişiriyoruz.

- Kurabiyelerimizi ızgaraya koyup soğutuyoruz.
- Bu arada beyaz şeker hamurumuzu elimizde biraz yoğurup yumuşamasını sağlıyoruz.
- Parçalara ayırıp toz gıda boyası yardımı ile renklendiriyoruz.(Toz boyayı çok dikkatli kullanalım birden çok koyu renkler oluşabiliyor.)
- bir kasede pudra şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz.
- Şeker hamurumuzun altına ve üzerine şekeri ve nişasta karışımını dökerek şeker hamurumuzu açıyoruz.(kalınlığı yarım santimden az olmalı.)
- Kurabiyemizi kestiğimiz kalıpla şeker hamurumuzu kesiyoruz.
- Kurabiyelerimizin üzerine fırça yardımı ile varsa marmelat veya reçel sosu, yoksa sadece su sürüp şeker hamurlarını üzerine yapıştırıyoruz.
- Şeker hamurumuzun üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
- Şeker hamurumuzun üzerine tekrar şeker hamuru yapıştırmak için ikisinin arasına su sürüyoruz.(burda dikkatli olalım çok az su kullanmalıyız.)
- Eğer lolipop tarzı kurabiye yapmak isterseniz kurabiye hamuru daha çiğken tepside çubuklarını yerleştirmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder