Bu Blogda Ara

3 Kasım 2016 Perşembe

BUTİK KURABİYE

MALZEMELER

KURABİYESİ İÇİN


  • 250 Gr tuzsuz tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu (fazla kabarmalarını istemiyoruz.)
  • Yarım çay bardağı nişasta.
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı su
  • Aldığı kadar un

SÜSLEME İÇİN

  • Beyaz şeker hamuru
  • Toz gıda boyası
  • Su
  • 1 Kaşık nişasta
  • 1 Kaşık pudra şekeri


YAPILIŞI

  • Kurabiye için olan malzemeleri (oda sıcaklığında) bir araya getirerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Altına ve üstüne  un serperek 1 cm kalınlığında açıyoruz.
  • Kurabiye kalıplarımızla keserek tepsiye diziyoruz.
  • 180 derecelik fırında kurabiyelerimizi rengi değişene kadar pişiriyoruz.

  • Kurabiyelerimizi ızgaraya koyup soğutuyoruz.
  • Bu arada beyaz şeker hamurumuzu elimizde biraz yoğurup yumuşamasını sağlıyoruz.
  • Parçalara ayırıp toz gıda boyası yardımı ile renklendiriyoruz.(Toz boyayı çok dikkatli kullanalım birden çok koyu renkler oluşabiliyor.)
  • bir kasede pudra şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz.
  • Şeker hamurumuzun altına ve  üzerine şekeri ve nişasta karışımını dökerek şeker hamurumuzu açıyoruz.(kalınlığı yarım santimden az olmalı.)
  • Kurabiyemizi kestiğimiz kalıpla şeker hamurumuzu kesiyoruz.
  • Kurabiyelerimizin üzerine fırça yardımı ile varsa marmelat veya reçel sosu, yoksa sadece su sürüp şeker hamurlarını üzerine yapıştırıyoruz.
  • Şeker hamurumuzun üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
  • Şeker hamurumuzun üzerine tekrar şeker hamuru yapıştırmak için ikisinin arasına su sürüyoruz.(burda dikkatli olalım çok az su kullanmalıyız.)
  • Eğer lolipop tarzı kurabiye yapmak isterseniz kurabiye hamuru daha çiğken tepside çubuklarını yerleştirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder