ŞEKER HAMURLU PASTA
MALZEMELER
PANDİSPANYA
- 4 Yumurta
- 1 Fincan ılık su
- 1 Su bardağı toz şeker
- Alabildiği kadar un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
KREMASI İÇİN
- 1 Yumurta sarısı
- Yarım litre süt
- 1,5 Yemek kaşığı nişasta 2 kaşık un
- 1 Paket vanilya
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 2 -3 Yemek kaşığı toz şeker (tatlılık oranını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
SÜSLEMESİ İÇİN
- Varsa kayısı marmelatı veya herhangi bir reçelin sulu kısmı.(yapıştırmak için)
- Beyaz şeker hamuru
- Toz gıda boyası
- Nişasta ve pudra şekeri karışımı.
YAPILIŞI
- Malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalı
- Yumurtalarımızın sarılarını beyazlarından ayırıyoruz.
- Yumurta beyazlarını derin bir kase içinde bir fiske tuz ekleyerek kabarana kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarıları ve ılık suyu ekleyip sadece karışana kadar çok az çırpıyoruz.
- Diğer kaba unun bir kısmı ve kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz.
- Sıvı karışıma unumuzu tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak yediriyoruz.
- Yağlanmış tepsimize yayıp 180 derecelik fırında mümkünse sadece altını yakarak pişiriyoruz.
- Kekimiz tamamen kabardığı zaman fırınımızı alt üst birlikte pişiriyoruz.
- Üstü kızarınca bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğine bakıyoruz.
- Fırını kapatıyoruz ama keki içinden ılıyana kadar çıkarmıyoruz.
- Bu arada biz bir tencere içerisinde kremanın vanilya ve tereyağı hariç hariç bütün malzemelerini bir mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocağa koyup bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olmaya başlayınca tencerenin altını kapatıyoruz tereyağını ve vanilyasını ekliyoruz.
- Kabuk tutmaması için soğuyana kadar arada sırada karıştırıyoruz.
- Ilık keki kabından çıkarıp ızgara üstünde soğutuyoruz.
- Kekimizi bir bıçak yardımı ile enine kesiyoruz. Sulandırılmış reçel ile kesilmiş keki ıslatıyoruz.
- Kekimizin arasına kremamızı ve isterseniz meyve veya çikolatamızı koyup kekimizin üst kısmını kapatıyoruz.
- Kekimizin üstünü marmelatımızı sürüyoruz.
- Bu arada beyaz şeker hamurumuzu elimizde biraz yoğurup yumuşamasını sağlıyoruz.
- Parçalara ayırıp toz gıda boyası yardımı ile renklendiriyoruz.(Toz boyayı çok dikkatli kullanalım birden çok koyu renkler oluşabiliyor.)
- Bir kasede pudra şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz.
- Şeker hamurumuzun altına ve üzerine şekeri ve nişasta karışımını dökerek şeker hamurumuzu açıyoruz.(kalınlığı yarım santimden az olmalı.)
- Hamurumuzu dikkatli bir şekilde kekimizin üzerine yerleştirip fazlalıklarını kesiyoruz.
- İsediğimiz şekilde süslüyoruz.
- Üzerine tekrar şeker hamuru yapıştıracaksak aralarına çok az su sürüyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder