ET KIYMA MAKİNESİNDE ÇİĞKÖFTE
MALZEMELER
- 1 Su bardağı isot
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy haşlanmış patates.
- 1 çorba kaşığı kişniş
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım kg çiğ köftelik bulgur.
- ılık su
- 1 demet yıkanıp doğranmış yeşil soğan
- 1 demet yıkanıp doğranmış maydanoz.
YAPILIŞI
- Malzemeleri derin bir kap içinde (bulgur ve patates hariç) karıştırıyoruz.
- Soğanı robottan geçirip ekliyoruz.
- Patatesi makineden geçiriyoruz ama harca eklemiyoruz.
- karışıma bulguru ve 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip harmanlıyoruz.
- Bu karışımı et kıyma makinesinden (ucunda en ince delikli başlığı olacak şekilde) geçiriyoruz.
- 1 çay bardağı daha su ekleyip tekrar harmanlıyoruz ve karışımı 1 defa daha makineden geçiriyoruz.
- Patates ve köftenin durumuna göre 1 bardak kadar daha ılık su ekleyip ( son turda suyu ayarlamanız gerekiyor tam olarak miktar veremiyoruz.) son kez makineden geçiriyoruz.
- Üzerine yeşil soğan ve maydanozu ekleyip son kez yoğurup elimizi yağlayarak şekillendiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder