Bu Blogda Ara

29 Aralık 2016 Perşembe

ET KIYMA MAKİNESİNDE ÇİĞKÖFTE

 MALZEMELER


  • 1 Su bardağı isot
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates.
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım kg çiğ köftelik bulgur.
  • ılık su
  • 1 demet yıkanıp doğranmış yeşil soğan
  • 1 demet yıkanıp doğranmış maydanoz.



YAPILIŞI

  •  Malzemeleri derin bir kap içinde (bulgur ve patates hariç) karıştırıyoruz.


  •  Soğanı robottan geçirip ekliyoruz.




  •  Patatesi makineden geçiriyoruz ama harca eklemiyoruz. 


  •  karışıma bulguru ve 1 çay bardağı ılık suyu ekleyip harmanlıyoruz.


  •  Bu karışımı et kıyma makinesinden (ucunda en ince delikli başlığı olacak şekilde) geçiriyoruz.
  • 1 çay bardağı daha su ekleyip tekrar harmanlıyoruz ve karışımı 1 defa daha makineden geçiriyoruz.


  • Patates ve köftenin durumuna göre 1 bardak kadar daha ılık su ekleyip ( son turda suyu ayarlamanız gerekiyor tam olarak miktar veremiyoruz.) son kez makineden geçiriyoruz.
  • Üzerine yeşil soğan ve maydanozu ekleyip son kez yoğurup elimizi yağlayarak şekillendiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder