Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

PEYNİR ALTI SUYU İLE YAPILAN MUFFİN ÇÖREK



MALZEMELER
  • Peynir yaparken açığa çıkan suyu kullandım . Bu suyun probiyotik özelliği var. Bunun yerine süt kullanabilirsiniz . 2 bardak kadar
  • 1 şu bardağı sıvı yağ.
  • 1 çorba kaşığı instant maya. Ekşi mayası olanlar onu kullanabilirler.
  • 1 çorba kaşığı toz şeker.
  • 1 tuz 
  • Anason baharatı 1 çorba kaşığı kadar.
  • 2 Yumurta
  • Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
  • Peynir altı suyunu ılıtarak içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
  • İçine yavaş yavaş un atıp yoğuruyoruz.(hamurumuz kek hamurundan biraz daha sert ve yapışkan bir hamur olacak)
  • 8 saat boyunca(akşamdan sabaha bekletim  ben) mayalanması için bekletiyoruz. kapağını kapatıp bir örtü ile üstünü örtüyoruz.
  • Sabah mayalanan çörek hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp önce yağa batırıyoruz sonra içine muffin kağıtları koyduğumuz  muffin kalıplarına koyuyoruz.
  • Üstüne yumurta sürüp çörek otu serpip 1 saat kadar daha tepside mayalıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz. 

                                                                                                                                  AFİYET OLSUN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder