- Peynir yaparken açığa çıkan suyu kullandım . Bu suyun probiyotik özelliği var. Bunun yerine süt kullanabilirsiniz . 2 bardak kadar
- 1 şu bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı instant maya. Ekşi mayası olanlar onu kullanabilirler.
- 1 çorba kaşığı toz şeker.
- 1 tuz
- Anason baharatı 1 çorba kaşığı kadar.
- 2 Yumurta
- Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
- Peynir altı suyunu ılıtarak içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- İçine yavaş yavaş un atıp yoğuruyoruz.(hamurumuz kek hamurundan biraz daha sert ve yapışkan bir hamur olacak)
- 8 saat boyunca(akşamdan sabaha bekletim ben) mayalanması için bekletiyoruz. kapağını kapatıp bir örtü ile üstünü örtüyoruz.
- Sabah mayalanan çörek hamurlarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp önce yağa batırıyoruz sonra içine muffin kağıtları koyduğumuz muffin kalıplarına koyuyoruz.
- Üstüne yumurta sürüp çörek otu serpip 1 saat kadar daha tepside mayalıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder