MALZEMELER
- 2 adet Fermente edilmiş muz
- 2 Yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- Tarçın
- Alabildiği kadar un
- Tarçın,toz şeker

YAPILIŞI
- Önce muzdan probiyotik mayamızı yapıyoruz.
- Muzlarımızı kabukları ile beraber bir poşetin içinde az hava alacak şekilde karanlık bir ortamda 2- 3 gün (kontrol ederek)bekletiyoruz. Muzlarımız ekşiyip hafif sulanıp köpürmeli ama küflenmemeli.
- Sonra kabuklarını soyup cam bir kasede çatalla eziyoruz kasenin kapağını kapatıp karanlık bir ortamda (ben mutfak dolabına koydum) 1 gün daha bekletiyoruz. 1 gün sonra mayamız fotoğraftaki gibi köpürmeli.
- Muz mayamız ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun kapağını kapatıp üstünü bir battaniye ile örtüyoruz.
- Mayamız doğal bir maya olduğu için endüstriyel mayalar kadar hızlı aktive olmaz benim çöreğim 1.5 günde mayalandı ☺
- Mayalanan çöreklerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. bu parçaları önce sıvı yağa sonra toz şeker ve tarçın karışımına bulayıp tepsimize diziyoruz.
- 1 Saat kadar da tepsimizde mayalanan çörekleri önceden 180 derece ısıtılmış fırınımızda 30 dakika kadar arada kontrol ederek pişiriyoruz. (Fırınların ısıları birbirinden farklı olabiliyor bu yüzden kontrol ederek pişirmek en iyisi)

AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder