Bu Blogda Ara

25 Ekim 2018 Perşembe

SALATA TURŞUSU





MALZEMELER

  1. 1 Küçük boy lahana (Küçük küçük doğranmış)
  2. 1 Kereviz sapı(Küçük küçük doğranmış)
  3. 3, 4 Havuç (Rendelenmiş)
  4. Kereviz kökü (Rendelenmiş)
  5. 2 su bardağı ev yapımı elma sirkesi(benim sirkem tam olgunlaşmadığı için 2 bardak kullandım. Hazır sirke kullanacaksanız 1 bardak yeterli olur)
  6. 4 Su bardağı su
  7. 1 Baş sarımsak
  8. 1 çay bardağı salamura tuzu
  9. Bağ yaprağı

YAPILIŞI

  • Su , sirke ve sarımsaklar hariç bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve tuz eklenir.
  • Lahanaların yumuşaması için 1- 2 saat kadar dinlendirilir.
  • Yumuşayan malzeme cam kavanozlara aralarına sarımsak konularak doldurulur.
  • bir kapta sirke salatadan kalan su (lahanalar yumuşarken sulanırlar o sudan bahsediyorum)ve su karıştırılır ve kavanozlar bu karışımla doldurulur.
  • En üste bağ yaprağı konur ve kavanozlar kapatılır.
  • 1 hafta ile 10 gün arasında fermente olması beklenir.
  • Turşumuz hazır.








AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder